Terwijl ik me als digital nomad over de wereld beweeg, werk ik als journalist en copywriter met bovengemiddelde interesse voor sociale en technologische innovatie, minimalistische, high-tech lifestyle, reizen en human interest. Ook grijp ik nog graag terug op mijn kennis en ervaring die ik opdeed als correspondent in Zuid-Korea en muziekjournalist.

Op deze website deel ik blogs, gedachten en publicaties. En natuurlijk vind je er enige persoonlijke informatie. Want misschien heb je me gegoogled en wil je weten wat ik te bieden heb. Omdat je een aanbod hebt dat ik onmogelijk kan afslaan, want inderdaad, mijn mailbox staat open voor aanbiedingen voor nieuwe projecten, bijzondere opdrachten en andere extreem interessante bezigheden op niveau. Over mijn specialisaties:

DE EFFICIËNTE SAMENLEVING
Oorlog en verdoemenis domineren het nieuws, maar iedere dag komen de slimste mensen op de proppen met de geweldigste uitvindingen, slim beleid en geniale ideeën die ons leven beter, makkelijker, leuker, toffer, relaxter en praktischer maken. Graag promoot ik allerlei manieren waarop we de kwaliteit van leven significant hoger kunnen maken. Spullen die levenslang meegaan, afvalverminderende concepten, bullshitjob oplossend beleid, olie-industrie uitmoordende uitvindingen: de strijd tegen het oude consumeren is geen makkelijke, maar wel een broodnodige.
#slimconsumeren #smartliving #innovatie #minimalisme #basisinkomen

DE DYNAMISCHE REPUBLIEK KOREA
Van 2010 t/m 2015 woonde ik in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul waar ik werkte als freelance correspondent voor onder meer Trouw, VRT, BNR Nieuwsradio en De Groene Amsterdammer. Ik kom nog regelmatig in Seoul, een onweerstaanbare en dynamische metropool die constant in beweging is. Mijn blogs en publicaties uit de correspondentenperiode zijn hier te vinden – ook nieuwe Korea-gerelateerde posts worden op die pagina geplaatst.
#correspondent #zuidkorea #noordkorea #seoul #noordoostazië #한국

PLEASE DON’T STOP THE MUSIC
Spokende grunts die worden opgejaagd door vies knarsende metalgitaren. In dubbele lagen karamel gewikkelde soulgrooves. De soundtrack voor een zonnig wit strand op een onbekende planeet. Het zijn een paar manieren om de geneugten van muziek in woorden te vatten. Vanuit Tilburg publiceerde ik als muziekjournalist tussen 2003 en 2010 voor onder meer Brabants Dagblad, Oor en Fret, ervaring die ik als journalist en copywriter nog altijd cultiveer.
#muziekjournalist #rock #metal #techno #noise #festivals

 

Neem voor een uitgebreid overzicht van mijn ervaring en vaardigheden een kijkje op mijn profiel op LinkedIn. Om direct in contact te komen stuur je me een berichtje via social media of e-mail je me op info<at>basverbeek.nl.